Harri Vuorenpää

Lälläslää, ei ollut islamisti!

Jälleen kerran on tapahtunut järkyttävä viattomiin ihmisiin kohdistuva massamurha, tällä kertaa Saksassa. Eri lähteistä tihkuva tieto on edelleen epämääräistä, todennäköisimmältä tällä hetkellä näyttää, että kyseessä oli mielenterveyspotilas, joka oli saanut ”innostusta” mm. Breivikiltä. Tämä tieto on synnyttänyt erikoisen reaktion. Tämän aamun teemana on ollut nimitellä viime yönä jälleen uutta islamistien iskua pelkääviä ilkkuviksi rasisteiksi ja esitetty tapahtuma jotenkin erilaisena uuden motiivin valossa. Muutama huomio:

1.    Viimeaikaisten terrori-iskujen valossa on täysin luonnollista olettaa, että kyseessä olisi ollut jälleen islamistien isku. Jos useiden islamisti-iskujen jälkeen tekijän motiivi onkin jonkin toisenlaisen hulluuden motivoimaa, ei se muuta aikaisemmin tapahtunutta. 

 

2.    En ymmärrä miten tieto siitä, että kyseessä ei ollut tällä kertaa islamistien tekemä isku, huojentaa ketään. Viattomia ihmisiä kuoli jälleen kerran silmittömän hyökkäyksen kohteena. Breivikin ihailu on täysin yhtä sairasta kuin terroristien ihailu. 

 

3.    Fakta, minkä pitäisi olla tämänkin hyökkäyksen jälkeen kaikista tärkein, on se, että Euroopan turvallisuustilanne tavallisen ihmisen silmissä on heikentynyt viimeisen vuoden aikana merkittävästi. Se, että ihmisiä tapetaan silmittömästi, kun he ovat katsomassa ilotulitusta, syömässä McDonaldsissa tai kuuntelemassa konserttia, on todellisuutta, joka iskee vasten kasvoja.

 

Pelolle ei pidä antaa valtaa. Niinhän sitä on jo rutiininomaisesti muistettu kertoa tämänkin iskun jälkeen. Vaikka pelolle ei pidä antaa valtaa, kyllä tässä hiukka alkaa väkisinkin pelko hiipimään puseroon. Jokaisen iskun jälkeen on mielessä pyörinyt ajatus siitä, että hei, tuo olisi ollut juuri sellainen paikka/tilaisuus, jossa olisin itse saattanut olla perheeni/vaimoni kanssa. Henkilö joka väittää, ettei tämä ole pelottava ajatus, valehtelee. 

Pelolle ei myöskään saa antaa sellaista valtaa, että me vaan odottelemme seuraavaa iskua ja toivomme, ettei omat läheisemme osu seuraavan hullun tielle. Mikä ikinä kyseisen hullun motivaationa onkaan, sillä ei ole väliä.

Tuskin sillä oli väliä uhreillekaan tai heidän omaisilleen. Ei Munchenissa, ei Nizzassa, Ei Brysselissä, ei Pariisissa...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Reijo Jokela

"Eri lähteistä tihkuva tieto on edelleen epämääräistä, todennäköisimmältä tällä hetkellä näyttää, että kyseessä oli mielenterveyspotilas, joka oli saanut ”innostusta” mm. Breivikiltä".
Jopa mielenterveys ollut todella heikolla tolalla, jos asia todella noin on. Tekijä on saanut innoistuksen Breivikistä, jonka mukaan tekijän kaltaisia ihmisiä ei olisi ikinä pitänyt edes päästää Eurooppaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tekijä oli syntynyt Münchenissä, joten ei siinä päästämisestä ole kysymys.

Reijo Jokela

Vanhemmat tulleet 90-luvulla, joten kyllä siinä nähtävästi Breivikin teorioiden mukaan on kysymyksessä Euroopan islmisoiminen. Näin ainakin olen ymmärtänyt, että hän tätä vastustaa ja tämä olisi ollut yksi päämotiivi tuolle joukkomurhalle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #13

Jos islamin uskoinen tappaa toisia islaminuskoisia Saksassa, niin aika kaukaa haettua on olettaa motiivina olleen minkäänlainen uskontoon liittyvä aspekti.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #14

Voi kyllä hyvinkin olla, että jonkinlainen etninen/kulttuurillinen/uskonnollinen aspekti on ollut taustalla, jos on tullut vaikka kiusatuksi jonkin tollaisen takia/tollaisten taholta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #14

UPDATE: Munich gunman wanted to target teenagers of 'Arab and Turkish' origin as revenge for being bullied at school

https://twitter.com/intlspectator/status/756990612...

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #14

Silminnäkijöiden mukaan oli huutanut "allahu akbar" ja "olen saksalainen".

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #14

Oletko kuullut kahdesta islamin päälahkosta ja näiden pienistä erimielisyyksistä, joissa vasta muutama pommi on pamauteltu ja pari laukausta ammuttu?

Ilkka Huotari

Ei kuulemma ollut poliittista motiivia (?), mutta vasemmisto on jo saarnaamassa äärioikeiston vaarasta.

"Suomessa olisi syytä keskustella äärioikeistolaisten vaarasta ennen kuin on liian myöhäistä. Täällä on täynnä vihaa olevia radikaalinuoria. Käydään asioista avointa ja kiihkotonta keskustelua ennen kuin täällä nähdään Münchenin tai brittiläisen kansanedustajan murhan kaltaisia tekoja.
‪#‎munchen‬"

https://www.facebook.com/suldaansaidahmed/posts/11...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei kuulemma ollut poliittista motiivia (?), mutta vasemmisto on jo saarnaamassa äärioikeiston vaarasta."

'hulluus on vaarallista, mutta ennenkaikkea hullujen yllyttäminen.

Hullut on tavallaan vastuuttomia, mutta hullujen yllyttäminen on toisaalta usein vastuunalaisten henkilöiden syytä.

Jotenkin tuntuu siltä että eniten hulluja innostaa se että media antaa tällaisille tapauksille niin paljon huomiota ja huomio taitaa olla juuri se mitä tällaiset hullut kaipaa.

Tämä viimeinen tapaus, Münchenin ampuja, ei siis ilmeisesti tällä kertaa ollut isisin tai islamistien radikalisoima, vaan hän on radikalisoitunut itsestään kaikesta siitä mitä viimeaikoina on tapahtunut ja mm. Breivik on ollut suuri suosikki. Vähän näyttäisi siltä että tapaus on sukua Suomessa ja muualla maailmassa yleistyneille kouluampumisille.

Yhteistä näille tapauksille taitaa olla se että syrjitty tai syrjityksi itsensä tunteva päättää kostaa yhteiskunnalle.

Islamistienkin on helppo rekrytoida tällaisia nuoria omiin tarkoituksiinsa, mutta Münchenissä ei nyt tainnut olla kyse siitä, vaan radikalisoituminen oli tapahtunut joko itsestään tai median vaikutuksesta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Nämä henkilöt, joilla " radikalisoituminen tapahtuu itsestään" ilman ulkoisia syitä, ovat todellinen ongelma yhteiskunnalle.

Sisäsyntyinen radikalisoituminen on ilmeisesti kuin geneettisesti ohjelmoitunut syöpä, jonka ilmaantumiseen emme pysty lainkaan vaikuttamaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

No eipä ole pelko kertaakaan hiipinyt puseroon näiden terrori-iskujen jälkeen. On merkittävästi todennäköisempää, että salama tappaa minut kalareissulle kuin terroristi Mäkkärissä. Siitä huolimatta menen kalaan joka ilta ensi viikollakin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Puukkojunkkariaikaan 1800-luvulla oli tiettävästi Ylihärmässä ja Kauhavalla väkivaltakuolemien määrä asukaslukuun verrattuna rauhanajan korkein verrattuna missään muualla maailmassa koskaan tilastoituihin lukuihin. Joten nykyiset uutiset Münchenistä tai USA:sta voi suhteuttaa siihen(kin).

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Puukkojunkkaritkin taisivat olla nuoria turhautuneitä miehiä, itsestään radikalisoituneita, joita jotkut ihailivat ja toiset matkivat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Puukkojunkkariaikaan 1800-luvulla oli tiettävästi Ylihärmässä ja Kauhavalla väkivaltakuolemien määrä asukaslukuun verrattuna rauhanajan korkein..."

Mitä tuollakaan on tekemistä yhtään minkään kanssa, kaikkea järjettömyyttä sitä saakin lukea.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #8

On tällä tekemistä, samoin kuin vapaussodan punaterrorilla ja oikeistotetrrorilla ja sodan jälkeisillä muilutuksilla.

Ihminen nyt vain on sellainen, väkivaltainen, eikä ole johdonmukaista rajoittaa ajatuksissamme väkivaltaista käyttäytymistä vain yhteen ihmisryhmään. Lisäksi viimeaikoina on Suomessakin ollut näitä kouluampumisia ja muita ampumisia.

Sekin tapaus josta tehtiin elokuva seitsemän surmanluotia kuuluu samaan kategoriaan. Täällä kauhistellaan tämän päivän tapauksia USA:ssa, kun poliiseja teurastetaan kaduille. Samaa on tapahtunut myös Suomessa.

Eräs tanskalainenkin taisi syyllistyä täällä Suomessa poliisin surmaamiseen ja sai ylettömästi ihailua osakseen, varsinkin naisilta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #10

Oli muuten "kahdeksan surmanluotia", mutta eipä sillä niin väliä ...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #12

"Oli muuten "kahdeksan surmanluotia", mutta eipä sillä niin väliä ..."

Eipä sillä niin väliä.

kiitos oikaisusta.

Pitää painaa mieleen.
seitsemän veljestä, mutta kahdeksan surmanluotia.
kyllä sen tästä nyt muistaa. :)

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #12

Se yksi oli varmaankin vasemmistolainen luoti, joten se tappoi vähän paremmin ja erilaisemmin, oikean asian puolesta(reg. trademark, Li Andersson) Siksi sitä ei lasketa mukaan niihin seitsemään muuhun kauheaan äärioikeistolaiseen väkivaltaiseen surmanluotiin.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Huikeaa, kun miettii millaisia ghettoja tänä päivänä maailman suurkaupungeissa on mm. Meksikossa, Kolumbiassa, Yhdysvalloissa, Brasiliassa, ja eri Afrikan maissa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #9

Tämän yotubevideon yhteydessä autenttinen valokuva Isontalon Antista ja Rannanjärvestä.

https://www.youtube.com/watch?v=uT4lWIqlU1A

Jukka Mäkinen

"Vaikeimmissa puukkojunkkaripitäjissä tapahtui 1800-luvulla keskimäärin yli 20 henkirikosta 100 000 asukasta kohti, mikä on noin kymmenkertainen määrä 2000-luvun alun Suomen henkirikoslukuihin verrattuna."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Puukkojunkkarit

Valtioiden top 10

Honduras 84.6
El Salvador 64.2
Venezuela 62.0
Virgin Islands (US) 52.6
Lesotho 38.0
Jamaica 36.1
Belize 34.4
Saint Kitts and Nevis 33.6
South Africa 33.0
Guatemala 31.2

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by...

Jos taas puhutaan kunnista niin ainoa esemerkki joka tuli vastaan:
District of Columbia
2000 41.8
2001 40.3
2002 46.4
2003 44.7
2004 35.7
2005 33.5
2006 29.1
2007 30.8
2008 31.4
2009 24.2
2010 21.8
2011 17.4
2012 13.9

Että ei ne häjyt oikein pärjää tässäkään lajissa.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #27
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #28

No listalla ei ole 1800-luvun tilastoja, joita ei varmaan kovin kattavasti edes Etelä-Pohjanmaan tienoilla ollut käytetttävissä.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #37

Väittäisin, että Etelä-Pohjanmaan tilastot 1800-luvulta ovat erittäin kattavat ja tarkat. Kirkko ja verokarhu pitivät tarkkaa lukua mahdollisista kymmenysten maksajista ja heidän kuolemistaan.
Kaikki väkivaltakuolemat ovat sen lisäksi käräjien arkistoissa. Arkistot taas ovat parhaiten säilyneet Pohjanmaalla, missä sodat ja kapinat eivät ole päässeet niitä tuhoamaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

"En ymmärrä miten tieto siitä, että kyseessä ei ollut tällä kertaa islamistien tekemä isku, huojentaa ketään."

Sikäli huojentava tieto, että se hillitsee rasisteja ja öykkäreitä siltä normaalilta tolkuttomalta älämölöltä, joka olisi seurannut automaattisesti, jos tekijä olisi ollut maahanmuuttaja, saati islamisti.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kyseessähän oli todellakin kantasaksalainen, jo toisen polven maahanmuuttaja, iranilaistaustainen nuorimies. Hänen uskonnollista vakaumustaan ei ole tuotu mitenkään esiin, oli jopa mahdollisesti ateisti.

Jukka Mäkinen

Jostain syystä suomalainen media ei kerro kaikkea:

A woman named Loretta said she was in the McDonald's when the man with a gun came out of a bathroom and began shooting.
She told CNN: “I come out of the toilet and I hear like an alarm, boom, boom, boom. He's killing the children. The children were sitting to eat. They can't run.”
Loretta said she had been in the bathroom at the same time as the shooter, with her eight-year-old son.
She said the man shouted “Allahu Akbar”.

http://www.express.co.uk/news/world/692350/Shots-f...

http://edition.cnn.com/videos/world/2016/07/22/ger...

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #29

Tiedän ettei valtamedia kerro kaikkea, mutta ei sen nyt ihan kaikkea pidäkään kertoa.

Jos tarkoitat, että Suomen valtamedia salailee jonkun mielestään kuulleen miehen (tai jonkun) huutavan jumalaansa, salailkoon sitten. Olisikohan jotain tärkeämpääkin kertomista?

Ei minua mediasta ainakaan kiinnostaisi lukea miljoona kertaa jonkun USAssa huutaneen "Oh my God", kun jotain tapahtuu. Kiinnostaisiko sinua? Jos, niin mitähän se sitten todistaisi?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #32

Jos suomalainen huuttaa jotain latvialaista ukkosen jumalaa, perkelettä, ja joku sen kuulee ja kertoo lehdistölle, niin pitäisikö siitä tehdä uutisia joita levitetään ympäri maailmaa ja onko se jotain salailua jos jätetään kertomatta?

Toki medisan kannatta tällaisestakin raportoida, jos se arvelee että se herättää lukijoissa myönteisiä reaktioita ja edistää myyntiä, mutta ei tämä kertominen silti todista mitään hyvästä lehtimiestavasta tai tärkeän yhteiskunnallisen tiedon levittämisestä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #34

Medialla kuitenkin ainakin pitäisi olla jonkin sortin vastuu tekemisistään. Tiedän, että sen totuus on nykypäivänä sitä todempi, mitä paremmin se menee kaupaksi, ja on helppo juosta sopulilauman kanssa jyrkännettäkin kohti – varsinkin kun siitä rynnäköinnistä tienaa rahaa. Sen edessäolevan jyrkänteen olemassaoloa ei rahan sokaisema useinkaan suostu myöntämään, ja vastasuuntaan kääntyminen onnistuu harvoin, ellei onnistu saamaan edes osaa laumasta muuttamaan kurssia mukanaan. Niin käy harvoin, jos koskaan.

Se ties minkä asian uutisointi rahantekomielessä ei yksittäisenä tapahtumana tietysti kenestäkään tunnu missään. Vasta kun noita yksittäisiä syntyy tuhansittain, on asialla vaikutusta, usein paljonkin. Tämä on se keino, millä media käsiään vastuusta pesee ja voi kokea viattomuutta tuhoisienkin aikaansaannostensa edessä.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #32

Tieto siitä, että ampuja oli muslimi on mielestäni varsin oleellinen nykyisessä tilanteessa. Jos asiaa ei selvitetä, niin väärä tieto, kuten esimerkiksi että ampuja oli ateisti, alkaa levitä. Joidenkin mielestä väärä tieto on huojentavaa. Kertoo mielestäni paljon.

On aivan eri asia huudahtaa "Oh my God" (muslimit muuten sanovat "insyallah" vastaavassa tilanteessa) hämmästyessään jotain kuin huutaa "God is great" ampuessaan ihmisisä. Jos joku amerikkalainen äärikristitty niin tekisi, niin varmaan media ja somevassarit sitä revittelisi joka tuutista ja sivukaupalla.

Käyttäjän JarmoKalliola kuva
Jarmo Kalliola

Erään kirjoituksen mukaan yksi henkilö murhasi neljäsosan maapallon väestöstä...
Jos niinku tarpeeksi kauas mennään.
En tiedä mikä vimma joillakin on verrata menneitä tähän päivään. Oikeuttaako menneet hirmuteot tänäpäivänä tehdyt?

"Tekijä on syntynyt munchenissä" Mitä sitten? Ei ulkomaalaisista vanhemmista suomeen syntynyt ole suomalainen vaikka sillä suomen passi olisikin. Ei se lapsen syntymämaa vanhempien taustoja muuta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei se lapsen syntymämaa vanhempien taustoja muuta."

Kylläpä ne suomalaisten vanhempien Ruotsissa tai Amerikassa syntyneet muksut taitaa olla aika vähän suomalaisia.

Tulee mieleen vaikkapa tuo Keke Rosbergin poika, se joka formuloita ajaa. Ihan on isänsä näkönen, komeempi vaan, eikä yhtä rääväsuu, mutta niin on saksalainen, eikä sanaakaan puhu suomea, ei suju puhe suomeksi, niinkun isällään sujuu. Ei varmaan johdu siitä etteikö suomen kielen sanat jäisi mieleen, kulttuuri se taitaa vastenmielistä olla.

Jukka Mäkinen

Nico Rosberg kävi syntymässä Saksassa, mutta on muuten asunut koko ikänsä Monacossa. Nicon äiti Sina on saksalainen, joten jos Nico on "niin saksaalainen", niin vanhempien taustalla on väliä vaikka lapsi onkin kasvanut muualla. Keke ei tietääkseni ole pojalleen suomea puhunut tai opettanut, muta jostain se Nico vaan oli kaivanut esiin sisun käsitteen ja toi sen esiin eräässä haastattelussa.
https://www.formula1.com/content/fom-website/en/la...

NR: Thank you very much. I tell you my secret: Sisu - the characteristic trait of Finns. Everything is in it: stamina, persistence, relentlessness, fighting spirit and strength. We can release it in difficult moments. It’s my Finnish heritage from my father.

Heti alkoi mersukin kulkea paremmin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #31

"NR: Thank you very much. I tell you my secret: Sisu - the characteristic trait of Finns. Everything is in it: stamina, persistence, relentlessness, fighting spirit and strength. We can release it in difficult moments. It’s my Finnish heritage from my father."

Tyypillistä soopaa, mitä urheilijat söpöttää medialle, kun jotain pitää puhua, eikä haluta puhua perheestä, tai tyttöystävisä. :)

Nikon olemuksesta puuttuu kaikki suomalaiset piirteet. Sellaisia löytyy sentään Suomessa kasvaneiltä, vaikka vuosikymmeniä ulkomailta asuneilta jossain määrin. Nikolta puuttuu ne täysin.

Vaikea selittää mitä ne "suomalaiset" piirteet on, mutta niiden puutteen huomaa jo lyhyessä haastattelussa joka on englanninkielinen. Kyse on varmaan siitä osasta kehon kieltä mikä välittyy tiedostamattomalla tasolla.

Myöskään suomalainen media ja formulayleisö ei ole koskaan innostunut Nikosta, kuten suomalaisista kuskeista, tai jopa suomessa asuvista ulkomaalaisperäisistä urheilijoista, jotka sen suomalaisen kehon kielen suomen kielen lisäksi on oppineet.

Edelliselle jutulleni ei ole faktapohjaa ja se perustuu tuntemuksiin, faktaa on nimittäin se ettei tiedostamattomalle kehon kielelle taida löytyä konkreettisia todisteita. Se nyt kuitenkin on yritys selittää konkreettisia havaittuja ilmiöitä, kuten Niko Rosbergin suosion puutteen Suomessa.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #33

En ole Nicoa suomalaiseksi väittänyt, sillä sitähän hän ei ole. Suomalaisuuden (lähes ainoa) edellytys on suomenkieli. Ei minunkaan poikani ole suomalainen, vaikka hänellä on myös Suomen kansalaisuus.

Nico Rosberg on mielestäni ennen kaikkea rikas kansainvälinen Monacolainen. Jokaista aikuista tietenkin kiinnostaa oma geneettinen ja kulttuurinen perimänsä, joten Nicokin on jonkun verran tietoinen suomalaisuudesta. Siksi tuo sisu-lainaus.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En tiedä missä olet syntynyt, mutta jossain kuitenkin - ja aivan omaa syyttäsi.

Jos josaain vaiheessa lapsuuttasi olisit alkanut havaita ettet olekaan oikeassa paikassa asuva ja oikeanlainen ihminen, niin varmaan aika omituinen olo sinulle tulisi. Lapsi ottaa maailman aina annettuna sellaisena kuin se hänelle on syntymässä tarjottu.

Nyt olet valmis syyllistämään lapsia, jotka ovat jonnekin sattuneet syntymään.

No, ehkäpä sinulle löytyy tukijoita persujen joukoista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minäkin vapisen pelosta täällä Leppävaarassa. Kivenheiton päässä on moskeija ja naapuritalossa asui se joukkomurhaaja. Tuskin uskallan Selloon mennä. Minunkin ongelmani taitaa olla se, että luen liikaa nettiä.

Niko Sillanpää

Eihän tämä ollut poliittinen tai uskonnollinen tapahtuma ylipäätään, vaan elämässään pettyneen, kiusatun mt-ongelmaisen nuoren kosto, joka vertautuu suoraan kouluampumisiin. Miksi pääuutislähetyksessä paasataan vain Breivikistä ummet lammet, jää epäselväksi, kun kerran poliittista viestiä ei ollut.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Miksi pääuutislähetyksessä paasataan vain Breivikistä ummet lammet, jää epäselväksi, kun kerran poliittista viestiä ei ollut."

Siksi että Breivikin nimellä saadaan myytyä juttuja, kuten ISIsillä.
Ja siksi että ampuja ilmeisesti oli ollut kiinnostunut Breivikistä, kuten muistakin väivaltarikollisista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Saksan populistien twitter-sormet olivat Muenchenin tiimoilta herkässä:

http://www.bild.de/politik/inland/anschlag-muenche...

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Säästyttiin hirveältä älä(mololta), kaverin nimi ei ollut vaikkapa Horst Wessel, tukka valkoinen ja silmät siniset. Breivik mainittu kirjassa, torilla tavataan blaah blaah. Kaikkihan muistavat KKK-kaapu miehen seisoskelevan kadunvarrella ilman tienvarsipommia, kielenkannat kirposivat varsin korkealla virallisella tasollakin, taitaa olla EE tuohtumuksesta tällä vuosikymmenellä. Nyt iranilaisuus esti vasemmiston pöyristyksen, Luojan , Allahin ja vaikkapa Buddhan kiitos tästä Ukko ylijumalaa unohtamatta.

ps vai oliko se nyt afganistanilainen alkuperä, menee sekaisin nämä sielultaan kaukomaalaiset.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Näyttää tähän afgaanikin liittyvän, kun aamun uutisia radiosta kuuntelin. Afgaaninuorukainen pidätetty myös liittyen tapaukseen. Ainoa synti tällä hetkellä, että tiesi teosta etukäteen. Katsotaan mitä selviää.

Niin ja alkaa mennä nämä tapauksetkin sekaisin, kun nyt on syyrialainen räjäyttänyt itsensä saksanmaalla...

Toimituksen poiminnat