Harri Vuorenpää

Maahanmuuttokritiikki on maahanmuuttajan etu

Iltalehti uutisoi 12.12.2015 otsikolla ”Ulkomaalaistaustaisen perheen arkea Suomessa: Lapsia haukutaan apinoiksi, päälle syljetään”. Uutisessa todetaan heti alkuunsa näin: ”Maahanmuuttokriittisyys on sana, jonka suojissa toisen värisiä ja muualta Suomeen tulleita ihmisiä kohdellaan avoimen rasistisesti.” 

Haluaisin tehdä selväksi asian, jonka itseni lisäksi jokainen tuntemani kriittisesti maahanmuuttoon suhtautuva ihminen varmasti allekirjoittaa: julkinen solvaaminen, lasten päälle sylkeminen, polttopullojen heittäminen, väkivalta tai väkivaltaan yllyttäminen ketään kohtaan eivät ole maahanmuuttokritiikkiä! Ne ovat rikoksia, täysin tuomittavaa touhua! Mutta oman kokemukseni mukaan n. 99 % ns. maahanmuuttokriitikoista on tästä asiasta täysin samaa mieltä kanssani. Me haluamme tuoda kritiikkimme esille niin kuin se sivistyneessä oikeusvaltiossa tulee tehdä: keskustelemalla, kirjoittamalla ja jopa rauhallisella mielenosoittamisella. Tähän on jokaisella tässä maassa oikeus, kunhan sen asiallisesti ja lain puitteissa suorittaa. Se ei todellakaan ole mitään ääriajattelua. 

Tuo 1 %, joka ei tätä tajua, vain ja ainoastaan haittaa omalla toiminnallaan minkäänlaisen ratkaisukeskeisen kommunikaation mahdollisuutta. Kaikista eniten tämä toiminta haittaa niitä ”maahanmuuttokriitikoita”, jotka haluavat tuoda mielipiteensä julki asiallisesti. Tämä 1 % kaikessa yksinkertaisuudessaan syyttää ketä tahansa ko. ryhmän jäsentä jonkun toisen rikoksista. Jokainen yksilö vastatkoon omista rikoksistaan, oli sitten kyse maahanmuuttajan tai maahanmuuttokriitikon tekemistä rikoksista. Kummassakaan tapauksessa ei pitäisi ”rikoksesta” syyllistää kaikkia ryhmän jäseniä. 

Kun asiallisesti mielipiteensä esittävät yksilöt niputetaan syyllisiksi ääripäidensä tekoihin, sillä on yksi varma uhri. Se maahanmuuttaja, joka haluaa kotiutua ja kunnioittaa lakia ja kanssaihmisiään.Tai on jo sitä tehnyt vuosikaudet. Hän on se, joka kärsii eniten siitä, kun keskustelu vaiennetaan syyttävillä yleistyksillä. Puolin ja toisin. Hänen etunsa olisi se, että maahanmuuttoon liittyvistä asioista, niin positiivisista kuin negatiivisista, puhuttaisiin avoimesti ja jopa kriittisesti. 

Iltalehden juttu päättyy näin: ”Toisaalta syyrialaismies myös ymmärtää suomalaisten reaktioita. - On väärin, että turvapaikanhakua käytetään väärin ja maahan tulee yksilöitä, jotka syyllistyvät rikoksiin ja jotka ovat itse taistelijoita. Helposti käy niin, että väärillä perusteilla apua huutavat hankaloittavat niiden asemaa, jotka huutavat apua tosissaan.”

Kuulosti melko maahanmuuttokriittiseltä… 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Haluatte tuoda kritiikkinne esille, mutta epäselväksi on jäänyt mitä te oikein arvostelette.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

[provo]
Ja taas tuli lisätodisteita siitä, että kaikki eduskuntapuolueet julistivat äskettäin suomalaiset 'maltin ja tolkun' kansaksi vastoin tosiasioita! Bussipysäkkikatoksessa on nähty törkeä töhry "Iltaa Vantaa - Somalit helvettiin".

Kierona luonteena tuli mieleen jatkokehitelmä, että tuossakin graffititöhryssä saattaa piillä kaksinkertainenkin salaliittohuijaus eli false flag -kuvio. Ehkä yritetään luoda virheellistä kuvaa siitä että kollektiivisesti kaikki vantaalaiset (vrt. asikkalalaiset+Tallukka) ja/tai joukkoliikenteen suosijat olisivat muka muita rasistisempia. Ja Oliko originaalitägissä vielä kirjoitusvihreitäkin? Esimerkiksi huutomerkin edessä tyhjää vihjaisisi että töhrijärasistisika muka oli ulkomaalaistaustainen vaikka idästä tai etelästä? Itse olen kuullut että kauniaislaisen huoltoaseman vessanseinällä oli muka siis oletetun kantasuomalaisen yksityisautoilijan raapustama törkyviesti "turpaikanhakioita on petety! wwwkuvissa on blondit kaula aukkot ym avonainen mutta oikeesti on tiuka kiinni morali. ei tykkäis suomainen kaan turisti jos thaiman kadulla alka pihdattaan".

Tuolla tavoin vihanlietsojat voivat yrittää saada aikaan mitä erilaisimpia vastakkainasetteluasetelmia ja ihmiset toisiaan vastaan yhdellä solvaalla graffiti-iskulla lisäksi syyllistäen muita sekä rasismista että sillä ratsastamisesta. Voi kun Isis ja Saudi-Arabia ja Putin ja Turkki ja Jumala ja Allah ja muutkin kuin nämä suomalaiset päävastuulliset/syylliset tulisivat jo 'järkiinsä' ja armahtaisivat meidät vääräuskossamme heikot! Kaikkihan me luojan/allahin alhaisimmatkin luomat oikeasti ainakin vähän syyllisiä ollaan mutta... http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208359-k...
[provo]

Toimituksen poiminnat